Как да публикувам имот без регистрация?

Можете да публикувате своя имот в платформата Моят Имот чрез следните възможности описани по-долу в страницата.

Публикуване на имот без регистрация само в 5 стъпки

Тази възможност за публикуване на имот може да бъде използвана и като логнат потребител!

Моят Имот - Как да публикувам имот без регистрация? изображение 1

Виждате екранна снимка на платформата и съдържанието което се намира вътре в червения правоъгълник, който е бутон с текст: Публикувай имот, на който е нужно да кликнете с мишката за да започнете със стъпките по публикуването на вашия имот.
Примера по-долу показва първата стъпка от процеса по публикуването на имот.

Публикуване на имот без регистрация стъпка 1

Моят Имот - Как да публикувам имот без регистрация? изображение 3

Тук виждате първата стъпка от публикуването на имот, която включва три полета. Две от полетата са задължителни и са обозначени със знака * (червена звезда).
Първото поле е под формата на два бутона Продава и Под наем. За ваше улеснение първото поле е с избрана стойност по подразбиране Продава, което не изисква знака за задължителност, защото полето винаги е с избрана стойност по подразбиране Продава и има само две възможности, като едната от тях винаги е избрана и няма вариант в който да не бъде избрана една от двете стойности. В противен случай няма да можете да продължите към втората стъпка от процеса при публикуването на имот. Ако се случи нещо подобно е нужно да се свържете с нас чрез контакт формата и да опишете подробно случая.
Полето тип имот е задължително и за ваше улеснение по подразбиране е избрана опцията Едностаен Апартамент.
Полето качване на снимки не е задължително и можете да публикувате своя имот без снимки. Силно препоръчваме качването на снимки при публикуване на имот, по този начин потребители с по-голям интерес биха посетили вашата обява.
Важно е да знаете, че можете да качите максимум 15 снимки, като снимката която се появява горе в ляво в секцията се води за първа и тя ще бъде, като аватар на обявата ви.
След като се уверите, че сте попълнили всички задължителни полета по начина по който желаете, трябва да кликнете с мишката върху бутона с надписа НАПРЕД, който се намира в долния десен ъгъл на прозореца. След натискането на бутона, прозорецът ще остане отворен и трябва да видите изменения вътре в него с други полета.
Вижте примера по-долу в стъпка 2.

Публикуване на имот без регистрация стъпка 2

Моят Имот - Как да публикувам имот без регистрация? изображение 5

Тук виждате три полета, всяко от тях е задължително и е обозночено със знака * (червена звезда).
Полето заглавие е от тип свободен текст и препоръчваме да посочите уникално заглавие на обявата. Тук е важно да знаете, че това заглавие ще се използва за търсачките и колкото по-разбираемо е написано с важни ключови думи за имота, толкова по-голяма посещаемост ще има обявата ви.
Полето описание също е от тип свободен текст но с тази разлика, че приема по-дълъг текст. То също ще бъде обхванато от търсачките. Затова препоръчваме да опишете подробно имота, по този начин всичките думи в описанието ще бъдат включени при търсене от страна на търсачките.
Полето населено място е падащо меню с търсачка по населени места в България, включително: малки и големи села, местности и т.н. близо 6 000 населени места из цяла България.
За да изберете населено място е нужно да въведете поне три букви на кирилица или латиница в третото поле и ще се появи малко прозорче под или над полето с поне 10 сходни избора от, които да изберете точното населено място за имота.
Вижте примера по-долу:

Моят Имот - Как да публикувам имот без регистрация? изображение 7

В примера сме посочили град Пловдив, като сме въвели в полето за населено място само първите три букви от името на града, които са "Пло".
Важно е да знаете, че при избора на град ако той е областен град ще се появи още едно поле до полето за населено място или под него.
Това поле не е задължително и можете да го пропуснете ако желаете. То е падащо меню и се отнася за избор на квартал от избрания областен град.
Вижте примера по-долу:

Моят Имот - Как да публикувам имот без регистрация? изображение 9

Виждате полето, което описахме малко по-горе. Заградено е с червен правоъгълник. Препоръчваме да изберете квартал ако сте посочили областен град и имота ви отговаря на някои от опциите посочени в падащото меню за квартал.
Така вашата обява ще съдържа още една ключова дума, която ще се използва от търсачките и обявата ви ще стане по-достъпна и по-лесно откриваема.
Също така разполагате с бутон "НАЗАД", с който да се върнете на предходната стъпка и да корегирате въведените данни с желаните от вас ако смятате, че сте изпуснали нещо или не сте сигурни вече във въведените такива.
След като се уверите, че сте попълнили всички задължителни полета по начина по който желаете, трябва да кликнете с мишката върху бутона с надписа НАПРЕД, който се намира в долния десен ъгъл на прозореца. След натискането на бутона, прозорецът ще остане отворен и трябва да видите изменения вътре в него с други полета.
Вижте примера по-долу в стъпка 3.

Публикуване на имот без регистрация стъпка 3

Моят Имот - Как да публикувам имот без регистрация? изображение 11

Виждате пет полета, като само едното поле е задължително, защото е със знака * (червена звезда).
Полето сума не е задължително но препоръчваме да посочите сума в български лев ако посочите сума в евро е изцяло на ваша отговорност.
Полето площ не е задължително но препорчваме да посочите площ в кв. м. ако посочите площ в друга мерна единица е изцяло на ваша отговорност.
Полето особености не е задължително и приема свободен текст, като: близо до спирка, близо до метро, близо до магазин, има ток, има вода, има път и т.н.
Важно е да знаете, че когато посочвате особености на имота след всяка особеност, която изпишите натиснете бутона "Enter" от клавиатурата за да бъде отбелязано към обявата, като особеност.
Вижте примера по-долу, как ще изглежда полето за особености на имота след като въведете такива.

Моят Имот - Как да публикувам имот без регистрация? изображение 13

Задължителното поле е дни на активност на обявата. Посочени са три опции: 30 дни, 60 дни и 90 дни, като опцията 90 дни е избрана по подразбиране за ваше улеснение.
С това поле настройвате обявата ви да бъде активна за дните избрани от вас.
Важно е да знаете, че полето за автоматично подновяване на обява е обвързано с това поле по следния начин:
Когато посочите периода, който желаете обявата да е активна и отметнете, че желаете автоматично подновяване на обявата ви, тя ще се подновява автоматично всеки път със същия период избран от вас при публикуване на имот. Автоматичното подновяване на обявата ви ще се включва само и единствено когато активноста на вашата обява изтече и вместо да получите известие за това че тя вече няма да е активна и ще се архивира, обявата ви ще се поднови автоматично за избрания от вас период.
Както виждате полето автоматично подновяване на обява е отметнато, това е с цел за ваше улеснение. За да не ви се налага периодично да влизате и подновявате обявата си.
Също така разполагате с бутон "НАЗАД", с който да се върнете на предходната стъпка и да корегирате въведените данни с желаните от вас ако смятате, че сте изпуснали нещо или не сте сигурни вече във въведените такива.
След като се уверите, че сте попълнили всички задължителни полета по начина по който желаете, трябва да кликнете с мишката върху бутона с надписа НАПРЕД, който се намира в долния десен ъгъл на прозореца. След натискането на бутона, прозорецът ще остане отворен и трябва да видите изменения вътре в него с други полета.
Вижте примера по-долу в стъпка 4.

Публикуване на имот без регистрация стъпка 4

Моят Имот - Как да публикувам имот без регистрация? изображение 15

Виждате четири полета, които не са задължителни и затова не виждате никъде да фигурира знака * (червена звезда).
Полето тип строителство е под формата на бутони. Тук е важно да знаете, че когато направите избор не можете да се отметнете от него. Но можете да изберете някои от другите изброени опции. Точно поради тази причина има опция Друго.
Другото важно, което трябва да знаете за това поле е, че ако не посочите някоя опция от изброените ще се изпише Не е посочено в информацията на вашата обява.
Следващите две полета са под шапката на "посочете година на строителство". Смятаме, че строителството, като ново или старо е обвързано с годината на строеж.
Полето Ново е под формата на бутон и ако го изберете ще посочите, че имота е нов и ще трябва да се съобразите с полето "годината на строителство".
Полето година на строителство приема точно четери числа. Когато посочвате годината на строеж трябва да изпишете цялата година. Пример: 1983
Информацията, която посочвате е изцяло на ваша отговорност!
Полето линк е за видео линкове от 3D турове на имот или друг типаж видео на имота. Силно препоръчваме линковете за вашите видеа да са генериране за iframe. Нашите администратори биха могли да обработят линковете ви така, че да се визуализират и да не изписва грешки но тази обработка ще отнеме известно време и това може да забави одобряването на вашата обява.
Също така обработването на линковете от нашите администратори не гарантира успех, поради различни фактори но най често срещания фактор е липсата на възможност за зареждане чрез iframe от съответната система от където е линка ви.
Когато ви правят 3D тур на имота ви, получавате линк към видеото, който лесно се използва и интегрира в различни системи и платформи, като нашата. Ако хората, които ви правят 3D тур на имота да използват лицензирани софтуери и надеждни платформи.
Ако администратор не успее да обработи вашия линк така, че да може да се визуализира, то тогава той ще трябва да изтрие вашия линк и да одобри обявата ви без линк-а който сте посочили.
Също така разполагате с бутон "НАЗАД", с който да се върнете на предходната стъпка и да корегирате въведените данни с желаните от вас ако смятате, че сте изпуснали нещо или не сте сигурни вече във въведените такива.
След като се уверите, че сте попълнили всички задължителни полета по начина по който желаете, трябва да кликнете с мишката върху бутона с надписа НАПРЕД, който се намира в долния десен ъгъл на прозореца. След натискането на бутона, прозорецът ще остане отворен и трябва да видите изменения вътре в него с други полета.
Вижте примера по-долу в стъпка 5.

Публикуване на имот без регистрация стъпка 5

Моят Имот - Как да публикувам имот без регистрация? изображение 17

Виждате шест полета, от които три от тях са задължителни и са със знака * (червена звезда). Но виждате знака да е само над две от шесте полета.
Това е така защото първото поле е под формата на бутони и има два избора Собственик и Представител. Като по подразбиране е зададена опцията Собственик за ваше улеснение.
Опцията Представител се отнася за всички останали възможности, където на юродически или на частни лица им е предоставено писмено съгласие от собственика на имота, да могат да го представляват и извършват посочените дейности в пълномощното.
Ако поради някаква причина си позволите да представлявате имот без изричното писмено съгласие на собственика, носите наказателна отговорност по Българското законодателство и Моят Имот не носи никаква отговорност за декларираната от вас информация, не е гарант и не проверява автентичноста на въведената от вас информация.
Под заглавието "За връзка с вас" се намират другите две задължителни полета, които са: Име и E-mail, като важно е да знаете, че тези полета ще се използват за създаването на профил в системата на Моят Имот и публикувания имот от вас ще бъде прикрепен, като обява към този автоматично генериран профил.
Профилът се генерира, когато имота бъде публикуван успешно и ще получите електронен имейл на имейл адреса, който сте посочили и ще получите електронен имейл с необходимата информация с която да направите първото си влизане в профила. Това е важно, защото ако желате да редактирате, обновите, архивирате и т.н. обявата е нужно да направите вход в профила.
Важно е да знаете, че въведения от вас имейл адрес няма да бъде видим, като контакт с вас. Ако желаете да оставите имейл адрес за контакт с вас, ще е необходимо да направите вход в профила и да отидете в секция настройки, където ще видите поле за имейл адрес за контакт с вас.
Полето телефонен номер също се отнася към профила но той не е задължителен. Особенното при него е, че се въвеждат точно 9 числа и това е за ваше улеснение, като сме предположили, че посочения от вас телефонен номер ще е български и ще започва с кода на България, който е +359.
От ляво на тези полета виждате снимка със знака на фотоапарат и знака + (плюс). Това е секция за качване на аватар или лого и можете да качите само една снимка с разширение jpg, jpeg и png. То също е обвързано с профила.
В долния ляв ъгъл виждате отметка, която е отметната за ваше улеснение и това е полето за споделяне на обявата ви в нашите социални профили. Оставете полето отметнато ако желаете да споделим вашата обява в нашите социални профили в най-попилярните социални мрежи в света. Така ще достигнете до повече посещаемост още от първия ден.
Важно е да знаете, че обявата ви ще бъде споделена в социалните мрежи и в нашите социални профили само ако бъде одобрена от администратор преди това.
Също така разполагате с бутон "НАЗАД", с който да се върнете на предходната стъпка и да корегирате въведените данни с желаните от вас ако смятате, че сте изпуснали нещо или не сте сигурни вече във въведените такива.
След като се уверите, че сте попълнили всички задължителни полета по начина по който желаете, трябва да кликнете с мишката върху бутона с надписа ПУБЛИКУВАЙ, който се намира по средата в долната част на прозореца. След натискането на бутона, прозорецът ще остане отворен без никакви изменения освен в съдържанието на бутона.
След натискането на бутона ПУБЛИКУВАЙ с мишката, на мястото на надписа ще се появи кръгла иконка, която ще показва, че системата ни обработва вашите данни въведени от вас в тези бързи и лесни пет стъпки.
Ако сте изпуснали нещо или сте въвели некоректна информация в някоя от пете стъпки, системата ни ще замени кръглата иконка със стария надпис ПУБЛИКУВАЙ на бутона и отдолу ще се покаже текст с червен цвят "Грешно попълнени полета.".
По този начин ще бъдете информирани, че най вероятно не сте попълнили някое поле или попълнената от вас информация е некоректна и ще трябва да проверите всички полета за други червени надписи под или над тях, които да ви ориентират каква е причината. След като се корегирате отново натиснете бутона ПУБЛИКУВАЙ с мишката в пета стъпка.
Ако всичко е наред с информацията, която сте подали в пете стъпки системата ни директно ще ви пренасочи към страницата на вашата обява. По този начин ще разберете, че всичко е минало успешно и вашия имот вече е публикуван при нас, като обява.

Публикуване на имот с профил стъпка 5

Моят Имот - Как да публикувам имот без регистрация? изображение 19

Така изглежда пета стъпка при публикуването на имот, когато имате профил и сте направили вход с него в платформата.
Различното тук е, че на мястото на полетата, които попълвате е заредена вашата информация от профила ви. Тъй като не сте регистрирали агенция, брокер или фирма в нашите списъци, виждате тези бутони, които са хипер връзка към мястото за регистрация на агенция, брокер, или фирма за нашите списъци.
Абсолютно всичко останало е същото, както обесняваме малко по-горе в стъпка 5.

Публикуване на имот като агенция, брокер или фирма стъпка 5

Моят Имот - Как да публикувам имот без регистрация? изображение 21

Така изглежда пета стъпка при публикуването на имот, когато имате профил и сте направили вход с него в платформата и сте регистрирали поне една агенция, един брокер или една фирма.
Различното тук е, че на мястото на полетата, които попълвате е заредена вашата информация от профила ви или в конкретния случай е заредена информацията на предварително избраната примерна агенция от бутоните в горната част на примера.
Абсолютно всичко останало е същото, както обесняваме малко по-горе в стъпка 5, с тази разлика, че бутона ПУБЛИКУВАЙ се намира в долната дясна част на прозореца, както можете да видите в примера.